sussex

Home to a young family of four relocating from Perth, the Sussex house #project336 sets out to fulfil the clients desire for an abundance of natural internal light and a seamless amalgamation of indoor and outdoor spaces. Allowing a functional use of communal areas and a clever juxtaposition of finishes, the design of the Sussex house is characterised by fluidity and elegant meditative environments.

.

Offering a distinct visual identity with its balance of materials, including concrete, steel and natural timber, the Sussex house establishes a cohesive look that is synonymous with mckimm homes. Incorporating the use of open spaces by using full glass fenestration and an entrance that demands visual continuity from the front door through to the back fence, the Sussex house is a carefully considered home with choreographed lines and dimensions.

.

With several volumes and heights that spatially enrich the feel of the home, the eastern orientation allows for an abundance of natural light to compliment the neutral colour palette. Circular internal skylights connect with the circular features of the external areas and offer another dimension to the seamless symmetry paramount in the Sussex house.

.

The monolithic concrete alfresco and the outdoor entertaining area offers a sculptural presence that runs parallel to the pool and aesthetically compliments the internal living areas. The minimalistic styling of the Sussex house creates a warm environment and an intimacy between shared spaces for the client to enjoy with their family and friends.