gordon

The brief for the Gordon #project335 was to accomodate the needs of a young family of five, with attention to detail, a heavy focus on zoning and transterior flow. Key elements factored into the design were the importance of outdoor living areas and a house that had clear lines of sight to all outdoor ammenities.



 





Upon entering the Gordon residence, visual connections are facilitated from the front door to the far rear of the property. Utilising every corner of the north facing block, the architectural orientation of the L-shaped house lays priority to outdoor living and efficient indoor outdoor flow. With a tennis court, pool and play area for young children, the home provides an outdoor oasis and a welcoming space for entertaining family and friends.

 




Upstairs, the master suite sits at the front of the house, enabling the children’s rooms and a further guest suite to be zoned to the rear. A spiral steel staircase encased in a feature pop-out glass atrium allows the children easy access to the downstairs living areas from the rear of the second storey. The upstairs home office provides a south westerly orientation that offers uninterrupted views over the tennis court, pool, alfresco and beyond.


 

The use of hard materials such as concrete, timber and steel compliment the natural light from the northern orientation. The carefully considered lines and architectural layering of the home have been designed with clever zoning, clean symmetry and functionality as key requirements.
Offering a comfortable living environment and harmonious indoor outdoor connection, the Gordon offers a home with a unique ambience and one that can be enjoyed for years to come.